Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




miercuri, 15 mai 2013

Byosen Reikan Ho - simtul intuitiv al dezechilibrelor

Byosen Reikan Ho este o tehnică întrucâtva similară cu metodele de scanare învățate în unele linii de sisteme Reiki din vest.
Byosen-ul se referă la “senzația energetică” percepută în zonele dizarmonioase sau în suferință.
Atunci când întâlnim o boală, o dizarmonie sau neplăcere în câmpul energetic al unei persoane (chiar dacă aceasta știe sau nu despre problema respectivă) întotdeauna ea va fi însoțită de o “senzație energetică”, numită și hibiki (rezonanță), aceasta arătând că terapeutul este avertizat de existența ei, ceea ce explică faptul că are și abilitățile senzitive necesare pentru depistarea ei.
Prin urmare, teoretic este posibil să fie identificate și tratate toate aceste dezechilibre înainte ca simptomele fizice ale bolii să se manifeste.
De cealaltă parte însă, este posibil să determinăm dacă pacientul este sau nu vindecat, precum și dacă simptomele bolii resimțite înafară au fost atenuate, prezența continuă a hibiki indicând mai degrabă faptul că boala ar putea reapare în viitor.
Într-o lume ideală se spune că un terapeut experimentat poate determina prin hibiki atât cauza, starea curentă a pacientului, dar și cantitatea de tratament necesară pentru vindecarea bolii.
Cu toate acestea, Byosen-ul nu este o tehnică de diagnostic pe observate, ci mai degrabă este o metodă de localizare și vindecare a sursei bolii.
Natura precisă a senzațiilor experimentate variază de la o persoană la alta și, deasemenea, este dependentă de natura manifestării dizarmoniei sau bolii.
Printre senzațiile posibile pe care le are terapeutul pot fi: pulsație, căldură, frig, “aplatizare”, senzație de amorțeală, durere,”înțepături”, furnicături etc.
Pentru a adânci și mai mult discuția, cumva senzațiile hibiki, în vreme ce în mod obișnuit sunt experimentate exact în locul afecțiunii, ele pot apare și în alte zone ale corpului.
De exemplu, o afecțiune a stomacului poate conduce la apariția hibiki în zona frunții, problemele respiratorii pot fi indicate de hibiki în dosul mâinilor etc.
Dintr-un anume motiv, pentru a folosi Byosen-ul cu eficacitate, mulți oameni sugerează ca terapeutul să aibe strictul necesar de cunoștințe în teoria tratamentului cu ajutorul diagnosticului bazat pe meridiane, așa cum a fost expusă în diferite metode ale Medicinei Tradiționale japoneze / chineze.

Metoda Byosen Ho începe prin efectuarea unui gasho de către terapeut și intenția ca fenomenul Reiki să curgă liber prin el pentru vindecarea și bunăstarea pacientului.
Apoi, începând de la cap și lucrând în josul corpului, terapeutul începe să scaneze ușor cu mâinile, căutând să identifice zonele de tratat cu ajutorul senzațiilor energetice.

Câteva hibiki și semnificația lor obișnuită
(Notă: intensitatea stimulului recepționat poate reflecta adeseori severitatea sau profunzimea problemei):
Atracția semnifică în general nevoia de tratament în zona în care se manifestă;
Repulsia indică un blocaj îndelungat probabil sau o inhibiție a fluxului de energie - ceva ce necesită o cantitate considerabilă de tratament pentru a-l atenua;
Durerea indică adesea un exces sau acumularea de energie în zona dată (datorită unui blocaj etc.). Durerea ascuțită este considerată uneori ca fiind un semnal cum că „presiunea” din zona dată este cauzatoare de efecte negative în altă parte a sistemului;
Furnicăturile indică în mod frecvent o zonă inflamată;
Senzațiile de căldură în mâinile terapeutului sunt un semn că Reiki este absorbit de pacient;
Frigul semnifică un deficit de energie în zonă (sau cel putin o suprimare a energiei) datorat unui blocaj etc.
Fluxul/Curgerea indică o stare de echilibru, pozitivă care va conduce prin toate acestea la beneficiul primirii tratamentului.
 
sursa: traducere din www.aetw.org
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu