Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




joi, 21 februarie 2013

Heso Chiryo Ho - Vindecare prin chakra buricului

Heso Chiryo Ho este o tehnică de vindecare ce se axează pe tratamentul  sistemic prin chakra buricului, care este văzut ca o cale importantă în vindecarea diferitelor boli.
Tehnica Heso Chiryo Ho poate fi încorporată într-un tratament general Reiki sau poate fi utilizată ca o practică de sine stătătoare.
O versiune cunoscută a aplicării de sine stătătoare a tehnicii Heso Chiryo Ho este următoarea:
Așezați mâinile cu palmele orientate în jos, pe coapse.
Închideți ochii și centrați-vă pe hara dvs.: îndreptați-vă atenția către conștientizarea dvs. în tanden.
Pentru câteva momente doar “fiți” - încet și calm urmăriți-vă respirația: concentrați-vă ușor pe ritmul natural al respirației. Nu există nici o interferență cu procesul natural - nu căutați să conștientizați respirația, - mai degrabă fiți atenți să respirați fără efort.
Permiteți-vă să vedeți și să simțiți Reiki pătrunzând și permițând întregii dvs. ființe să facă parte din aceasta - știind că sunteți una cu Reiki.
Fiind în această stare de conștientizare, faceți gasho rei (arcul gasho) și manifestați-vă în tăcere intenția, în legătură cu faptul de a începe acest tratament pentru vindecarea și însănătoțirea pacientului dvs.
Așezați-vă în partea stângă a pacientului. Cu degetul mijlociu îndoit, așezați-vă mâna dominantă pe buricul său și introduceți vârful degetului mijlociu în acesta, apoi aplicați o ușoară apăsare până când simțiți o mică pulsație*.
Conștientizând pulsul, conștientizați deasemenea fluxul Reiki sub mână, în special în vârful degetului mijlociu.
Menținând o apăsare ușoară, continuați să lăsați fluxul Reiki să curgă. Observați și simțiți fluxul Reiki. Experimentați.
Continuați să monitorizați fluxul Reiki până când începeți să percepeți un echilibru - o armonizare a fluxului Reiki cu pulsul, în interiorul buricului. (Puteți deasemenea, observa, semnele fiziologice ale pacientului, anume relaxarea acestuia).
Aceasta poate dura câteva minute.
Atunci când recunoașteți că a fost asimilată îndeajunsă energie în sesiunea curentă, retrageți-vă mâinile din zona buricului pacientului.
Pentru a termina procedura, faceți gasho rei.
Desigur, puteți aplica acest tratament și pe dvs. înșivă cu ajutorul Heso Chiryo Ho.
* Bineînțeles, în acest stadiu deja trebuia să-i fi explicat pacientului ceea ce veți face și să fi primit acceptul din partea sa; și deasemenea și confirmarea că acesta vă va spune dacă se va simți jenat la un anumit punct al tratamentului.
 
sursa: traducere din www.aetw.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu