Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




luni, 22 aprilie 2013

Tanden/Hara Chiryo Ho - Metoda de detoxifiere

Tanden Chiryo Ho și Hara Chiryo Ho sunt două denumiri diferite ale aceleiași metode: în esență, metoda detoxifierii.
Prin urmare, detoxifierea nu se referă doar la înlăturarea substanțelor fizice prezente din interiorul organismului, ci și la înlăturarea toxinelor de natură psihologică, emoțională și spirituală.
Această metodă de detoxifiere poate fi inclusă în tratamentul Reiki general sau poate fi folosită ca o metodă de sine-stătătoare.
 
Versiunea obișnuită, de sine-stătătoare a practicii Tanden Chiryo Ho este următoarea:
Așezați-vă mâinile pe coapse, cu palmele orientate în jos.
Închideți ochii și centrați-vă hara: concentrați-vă atenția în tanden.
Pentru câteva momente, pur și simplu „fiți” – în tăcere și liniștit urmăriți-vă respirația: concentrați-vă ușor pe ritmul natural al respirației. Nu există nici o interferență cu procesul firesc, natural – nu căutați să conștientizați respirația – mai degrabă fiți atenți să respirați fără efort.
Observați și simțiți Reiki pătrunzând și răspândindu-se prin întreaga dvs. ființă, conștientizați că sunteți una cu fenomenul Reiki, că faceți parte din el.
Aflându-vă în această stare, faceți gasho rei și apoi declarați-vă intenția, ceva în legătură cu faptul că veți începe acest tratament pentru vindecarea și starea de bine a pacientului dvs.
Așezat pe partea stângă a pacientului, puneți-vă mâna stângă pe tanden-ul acestuia și mâna dreaptă pe frunte.
Conștientizați fluxul Reiki prin mâinile dvs. Puteți deasemenea afirma dorința de a fi curățate ușor toate toxinele din corpul pacientului.*
În această metodă nu trebuie să fiți preocupat de natura exactă a senzațiilor energetice (de ex. la hibiki avem și un răspuns) primite prin mâini, cât mai degrabă asupra intensității senzațiilor. Mențineți mâinile în poziție și continuați să monitorizați fluxul Reiki până în momentul în care începeți să simțiți un echilibru, o balansare plăcută a energiei între mâinile dvs. Aceasta poate dura doar un moment, sau cel mult câteva minute.
Atunci când simțiți același nivel al intensității fluxului în fiecare palmă, ridicați încet mâna dreaptă de pe fruntea pacientului și puneți-o peste mâna stângă aflată în zona tanden-ului.
Continuați să lăsați Reiki să curgă. Observați și simțiți fluxul Reiki. Experimentați.
Mențineți această poziție atâta vreme cât intuiți că este necesar (aceasta poate dura undeva până la 20 de minute*).
(Această metodă nu înseamnă doar un proces de detoxifiere, el ajută totodată la reîncarcarea rezervelor de energie vitală aflate în tanden.
Atunci când considerați că ați obținut suficiente rezultate pentru sesiunea curentă, retrageți-vă mâinile din zona tanden-ului pacientului.
Manifestați-vă apoi mulțumirea pentru că ați avut oportunitatea de a-l asista pe pacient în vindecarea proprie.
Pentru a încheia procedura, faceți gasho rei.
Deasemenea, puteți folosi această metodă și în autotratament.
 
* Dacă este aplicată prea intens (sau chiar pentru un timp prea îndelungat) această tehnică poate cauza diaree și alte răspunsuri catarctice simptomatice ale unei acute detoxifieri.
Intenția trebuie să fie aceea de a atinge un nivel de detoxifiere ușoară, gradată, fără a supune pacientul la asemenea efecte stresante.
 
sursa: traducere din www.aetw.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu